Ακριβώς στην επέτειο του ενός χρόνου από το δημοψήφισμα, ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να επιστρέψει τα πυρά στον Γιάννη Βαρουφάκη. 

Ads

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως τον Φλεβάρη του 2015 υπήρξε εισήγηση από τον τότε υπουργό Οικονομικών να κλείσει η νέα κυβέρνηση τη συμφωνία που διαπραγματευόταν η προηγούμενη του Αντώνη Σαμαρά. 

Αυτό θα σήμαινε να κλείσει η πέμπτη αξιολόγηση με τους όρους που είχε αποδεχτεί η προηγούμενη κυβέρνηση. 

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν οδυνηρό και πρόσθεσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει παράταση για να διαπραγματευτεί ήταν η σωστή. Ερωτηθείς για την τελική συμφωνία, τόνισε ότι «είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί».

Διαβάστε επίσης:

«Ήταν μία πολύ φρέσκια κυβέρνηση και υπήρχαν εισηγήσεις από το οικονομικό επιτελείο και τον (τότε) υπουργό Οικονομικών να υπογράψουμε τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος. Νομίζω θα ήταν μία οδυνηρή επιλογή την οποία ευτυχώς αποφύγαμε και φτάσαμε στην επέκταση εκείνης της συμφωνίας» σημείωσε ο Νίκος Παππάς. 

«Στις εκλογές του Γενάρη ζητήσαμε εντολή για διαπραγμάτευση. Όταν δεν καταφέραμε όσα θέλαμε στη διαπραγμάτευση, θέσαμε τη συμφωνία στην κρίση του ελληνικού λαού και αν θέλει εμείς να εφαρμόσουμε αυτή τη συμφωνία» πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι το «το δημοψήφισμα ήταν απαραίτητο και προφύλαξε τη χώρα από πολύ οδυνηρές δεσμεύσεις». 

«Η χώρα ήταν στον αέρα. Από το δημοψήφισμα και μετά προέκυψε μια 3ετής συμφωνία που έχει στοιχεία που μπορούν να σταθεροποιήσουν την οικονομία» πρόσθεσε. 

Κοτζιάς στην ίδια γραμμή…

Και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επέμενε να συνεχιστούν τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.