Βολές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιαννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα.

Ads

«Καμιά φορά θα πρέπει να ελέγχεται και ο ελεγκτής. Γιατί κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να συνδέσει τη σημερινή ιδιότητα του κ. Στουρνάρα με αυτή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά», είπε ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για τα δάνεια των ΜΜΕ.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ακόμη ότι στο παρελθόν αποτελούσε τρόπο ζωής και όχι ατύχημα το τρίγωνο διαπλοκής και η αδιαφανής σχέση πολιτικού προσωπικού και ΜΜΕ.

Τόνισε, μάλιστα, πως φθάσαμε στο σημείο ο διευθυντής ενός εκ των συγκροτημάτων που μετέχει στο Mega να ζητά από τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο ομίλων που μετέχουν να βάλουν χρήματα επειδή μέσω του καναλιού απέκτησαν ισχύ και χρήμα. «Έχουμε διπλή παραδοχή», είπε «ότι όχι μόνο δεν είναι βιώσιμα τα κανάλια αλλά ότι χρησιμοποιούνταν για αλλότριους σκοπούς, για να γεννηθεί ισχύς και χρήμα. Ήταν σοκαριστική παραδοχή. Πολλές φορές το πολιτικό προσωπικό έπεφτε στην παγίδα να γοητεύεται από την εφήμερη αγάπη τηλεσχολιαστών με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση».

Ads

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι η διαδικασία αδειδότησης των τηλεοπτικών σταθμών θα είναι απολύτως αντικειμενική, οι φάκελοι των υποψήφιων θα εξεταστούν από ελεγκτές και θα επιλεγούν βιώσιμα σχήματα.

Μίλησε ακόμη για «αξιοσημείωτο ενδιαφέρον» στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων που λήγει τη Δευτέρα και διαβεβαίωσε ότι από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αποκλείονται μόνον όσοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Στις αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία. Τα σχήματα θα πρέπει να καταθέσουν αξιόπιστες εγγυητικές. Να είστε βέβαιοι ότι θα περάσουμε σε σχήματα βιώσιμα.  Ήδη φαντάζει πολύ ξεπερασμένη αυτή η συζήτηση γιατί η κυβέρνηση δημοπρατεί μόλις τέσσερις άδειες, υπό το φως χρεοκοπίας καναλιών. Όταν οι ιδιοκτήτες τους αποφασίζουν να μην βάλουν χρήματα για να στηρίξουν τα σχήματα», τόνισε ο Νίκος Παππάς.