Τη Δευτέρα θα έρθει στη Βουλή νέα ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για το κανάλια. Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αφού ο πρωθυπουργός τον επέλεξε για το συγκεκριμένο υπουργείο, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. 

Ads

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική, αλλά πρόσθεσε ότι «και οι κρίνοντες κρίνονται». Πρόσθεσε ότι οι δικαστές «κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων που δέχτηκαν». 

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου» είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε ότι «κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών θα μείνει ως έχει». 

Διαβάστε επίσης:

Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι ο νέος διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ και ευχήθηκε η διαδικασία να ολοκληρωθεί γρήγορα και το Δημόσιο να εισπράξει το αντίστοιχο τίμημα.

Επισήμανε παράλληλα ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη δυνατότητα να αποφανθεί περί του αριθμού» των αδειών «μέχρι να δούμε αναλυτικά το σκεπτικό». Όπως είπε, «περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση και δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό των αδειών».

Ο Νίκος Παππάς υπεραμύνθηκε των χειρισμών του λέγοντας ότι η κυβέρνηση διενήργησε έναν «κρυστάλλινο, διαφανή διαγωνισμό» με «πολύ αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης». Για την απόφαση του ΣτΕ σημείωσε ότι δεν έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο αλλά μια διάταξη. 

Ο υπουργός επικρατείας, άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Η Ν.Δ. είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για την απραξία των 27 ετών. Αποδείχθηκε ότι το Δημόσιο μπορούσε να πάρει λεφτά για τις άδειες και δεν πήρανε λεφτά για τις άδειες», παρατήρησε και αναρωτήθηκε αν τώρα θα προσέλθει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. 

Υποστήριξε δε, ότι για τη ΝΔ το θέμα της συνταγματικότητας είναι επίφαση. «Η Ν.Δ. στέλνει μήνυμα συνέχισης της αεροπειρατείας» είπε χαρακτηριστικά. 

Τόνισε τέλος ότι οι εκκλήσεις περί παραίτησής του «δεν έχουν θέση» καθώς, όπως είπε, βρίσκεται σε υπουργική θέση γιατί ο λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός τον επέλεξε για το συγκεκριμένο υπουργείο.