Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», επανέλαβε ότι θα παραδώσει την έδρα του εφόσον ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών κι ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ads

Στο ερώτημα αν η στάση του αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του κόμματος κάτω από τη σημαία του οποίου εξελέγη βουλευτής, απάντησε ότι οι θέσεις του για το Σκοπιανό, ήταν γνωστές εδώ και 20 χρόνια, όταν είχε στηρίξει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που τότε μιλούσε  για διπλή ονομασία της γειτονικής χώρας.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υπενθύμισε επίσης πως τον Ιανουάριο του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή είχε καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του για το Μακεδονικό και πως τότε όλη η Κ.Ο των ΑΝΕΛ, τις είχε ψηφίσει.

«Πάνω από τις κομματικές γραμμές είναι το εθνικό συμφέρον», είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε με νόημα πως «όταν παραδώσεις την έδρα σου, είσαι απλός πολίτης. Την έχεις δώσει την έδρα στο κόμμα που την πήρες. Ένας απλός πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει μετά».

Ads