Την «προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση» κατά των δυνάμεων του χώρου της κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την είδηση του θανάτου του άτυχου 53χρονου διαδηλωτή και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ από ανακοπή καρδιάς. Το θύμα «μπορεί να μην έφερε μώλωπες και χτυπήματα, αλλά έπεσε κάτω κατά την στιγμή της σύγκρουσης στην διαδήλωση», ενώ πέρα από τον νεκρό υπάρχουν και 75 τραυματίες στον «Ευαγγελισμό», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Ads

 
Οι δηλώσεις Παπαρήγα ακολούθησαν παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδη, ο οποίος εκφράζοντας εκ μέρους της κυβέρνησης τα συλλυπητήριά του για τον άδικο χαμό του συνδικαλιστή, είπε ότι όταν μεταφέρθηκε από το Ζάππειο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό ήταν ήδη νεκρός ενώ δεν έφερε ίχνη από χτυπήματα στο σώμα.
 
«Δεν έπεσε κάτω από ανακοπή κάνοντας βόλτα στο Ζάππειο ή πίνοντας καφέ», υπογράμμισε η γ.γ. του ΚΚΕ και επισήμανε ότι ο εργάτης συμμετείχε στην διαδήλωση και έπεσε κάτω στην διάρκεια της σύγκρουσης. Πρόσθεσε ότι η όλη εξέλιξη «της θύμισε την ημέρα που είχαμε τρία θύματα στην Marfin που ήταν προϊόν σχεδιασμένης ενέργειας» και κατήγγειλε ότι «υπάρχουν θύλακες κρατικοί και παρακρατικοί ακόμη και μέσα σε πολιτικές δυνάμεις».
 
«Ό,τι έγινε σήμερα ήταν προσχεδιασμένο, δεν ήταν ότι άναψαν τα αίματα», επισημαίνοντας ότι «καταγγείλαμε και πολιτικό κόμμα», ενώ υποστήριξε ότι όταν αποχώρησε από την συγκέντρωση συγκεκριμένο συνδικαλιστικό μπλοκ, παρεισέφρησε στον χώρο αυτό το κίνημα «Δεν πληρώνω» κάτω από τις σημαίες του οποίου βρήκαν στέγη διάφορες ομάδες από την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά μέχρι και το ΛΑΟΣ.
 
Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη στην παραπάνω αναφορά αυτή της κ. Παπαρήγα. «Κανείς άνθρωπος του ΛΑΟΣ δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με κουκουλοφόρους ούτε γενικώς ούτε ειδικώς», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «το Δεν πληρώνω έχει τα πρόσωπα των βουλευτών του ΛΑΟΣ στοχοποιημένα».
 
Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ακόμη ότι «η δική μας δυναμική παρέμβαση δεν κρίνεται εδώ μέσα, έχει σημασία αλλού και όχι σε αυτό το κοινοβούλιο που μόνο τραγωδία μπορεί να είναι για το λαό».