Με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε η βουλευτής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τους οποίους κατηγόρησε ότι πήγαιναν πάντα αγουροξυπνημένοι και καθυστερημένοι στις πορείες, μετά τις 11:00. 

«Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν φρεσκοξυρισμένοι και αγουροξυπνημένοι μετά τις 11 το πρωί στις απεργιακές κινητοποιήσεις για να κάνουν τα χάπενινγκς και άντε να ρίξουν και κανένα γιαουρτάκι. Μην μιλάτε λοιπόν στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί», είπε από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: 

«Αριστερό DNA δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τώρα, άλλα δεν είχε ούτε όταν είχε 4%. Έχετε προσφέρει πάρα πολλά στον εκμαυλισμό συνειδήσεων». 

Στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα κίνημα τσακισμένο όπου θα μπορεί με σύγχρονα μέσα να χειραγωγεί τους εργαζόμενους και πρόσθεσε: 

«Από χρόνια παρακολουθούσα τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή, ήταν ειλικρινείς όταν έλεγαν ότι θέλουν να καταργήσουν τους κομματικούς μηχανισμούς γιατί καταλάβαιναν ότι οι κομματικοί μηχανισμοί δεν λύνουν το πρόβλημα όπως έγινε από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ που πέρασαν στη Νέα Δημοκρατία. Τώρα εσείς θέλετε ανθρώπους ενσωματωμένους στο σύστημα και όχι στους κομματικούς μηχανισμούς. Τώρα θέλετε γιάπηδες ή εν ανάγκη και βλαχογιάπηδες οι οποίοι θα είναι δεμένοι με το σύστημα, θα αλλάζουν τα κόμματα και αυτοί θα είναι στο σύστημα».