«Είναι σκανδαλώδες σε περίοδο κρίσης να δίνουμε μείωση στις μεγάλες περιουσίες και μάλιστα σε περιουσίες και άνω του 1 εκατ. ευρώ», τόνισε η αναπλ. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παπανάτσιου, με αφορμή την αποστολή των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τις μειώσεις η κυβέρνηση.

Ads

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «παίρνουν εκπτώσεις ως και 8.500 ευρώ και 7.500 ευρώ», κατά μέσο όρο περίπου 1.500 ευρώ, ενώ οι μικρές παίρνουν «70-80 ευρώ».

Όπως επισήμανε «η συγκεκριμένη μείωση του ΕΝΦΙΑ για την οποία θριαμβολογούν στην Νέα Δημοκρατία είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ… για το 2019… αλλά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπαμε κι άλλη μείωση το 2020… οι μικρές περιουσίες θα έβλεπαν μείωση 50% και μεσοσταθμικά θα ήταν της τάξης του 30% για περιουσίες μέχρι 500.000 ευρώ».

«Το ποσό που δίνεται από τον δημοσιονομικό χώρο για την μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν θέλαμε και δεν θέλουμε να δίνεται στις μεγάλες περιουσίες», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των νησιών με κάτω από 1.000 κατοίκους.

Ads