«Το δόγμα μηδενικής ανοχής του υπουργείου εφαρμόζεται προς όλους κι όλα» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Open με αφορμή το σημερινό περιστατικό όταν αστυνομικοί δέχτηκαν προπηλακισμούς από αντιεξουσιαστές σε δίκη στην οδό Ευελπίδων.

Ads

«Ουδέποτε δώσαμε εντολή να μην γίνουν συλλήψεις στο Εφετείο, αλλά ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό», τόνισε η υφυπουργός, προσθέτοντας πως «οι αστυνομικοί θα μας πουν τι ακριβώς συνέβη. Η αστυνομία πρέπει να υπερασπίζεται την ασφάλεια των πολιτών κι όχι να βγαίνει έξω και να παίρνει αμπάριζα τον πολίτη». Παράλληλα, κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους».

Παράλληλα, η κα Παπακώστα τόνισε: «Ο Ρουβίκωνας πολιτεύεται, επενδύοντας στα κενά που αφήνει το επίσημο κράτος και η ακαδημαϊκή κοινότητα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ιδρύουν τα «στέκια» τους στις πανεπιστημιακές σχολές. Η ανακοίνωση που είδα στα κοινωνικά τους δίκτυα έκανε πρόσκληση στους φοιτητές «ελάτε αν έχετε να καταγγείλετε φακελάκια σε καθηγητές ή παρενόχληση». Και έτσι οι κύριοι αυτοί κάνουν τους τιμητές. Το Πανεπιστήμιο λοιπόν χρειάζεται να περιφρουρήσει και το αυτοδιοίκητό του».

Όσον αφορά στο περιστατικό όπου μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έλεγχο σε αστυνομικούς της ΕΛΑΣ με πολιτικά, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει πως «τα μέλη της συλλογικότητας ζήτησαν ταυτότητες όπως ενας πολίτης ζητάει αντίστοιχα από αστυνομικούς με πολιτικά. Και φυσικά θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, για τις οποίες θα επιληφθούν οι αρμόδιοι».

Ads

Τέλος, και σχετικά με τα επίπεδα ασφάλειας της χώρας, η κα. Παπακώστα υποστηρίζει πως «όσον αφορά στην παραβατικότητα, τα πράγματα ειναι σοβαρά, αλλά όχι τραγικά. Η Ελλάδα είναι ο ασφαλέστερος προορισμός παγκοσμίως».