Δέκα ημέρες προθεσμία – αντί των τριάντα που ζήτησαν – έλαβαν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο συνήγορος του, Δημήτρης Τσοβόλας για να μελετήσουν την τεράστια σε όγκο δικογραφία που τον αφορά. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για «πρωτοφανή αυταρχική καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων» του «που παραπέμπει ευθέως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Ads

Με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής να εξετάζει την τυχόν εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και τη ΝΔ να απαιτεί την κλήση μη πολιτικών προσώπων ως υπόπτων κι όχι ως μαρτύρων, ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει πως «η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση του Συντάγματος και οι συνεχείς παρανομίες σε βάρος μου δεν ωφέλησαν σε τίποτα τους συκοφάντες σκευωρούς κατηγόρους μου» κάνοντας αναφορά σε «9 μήνες παράνομων ερευνών, 200.000 σελίδες δικογραφία και κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος μου».

Κατά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη δικογραφία «υπάρχουν εκατοντάδες αδιάσειστα στοιχεία» που αποδεικνύουν την αθωότητά του (…) σχολιάζοντας με οργή την προθεσμία 10 ημερών που έλαβε για να μελετήσει «μια τεράστια δικογραφία» και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. «Ούτε να φυλλομετρήσω δεν προλαβαίνω 200.000 σελίδες σε δέκα ημέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας μια «πρωτοφανής αυταρχική καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μου παραπέμπει ευθέως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταλήγει λέγοντας: «Ο νομικός κόσμος, οι δικηγορικοί σύλλογοι, η ακαδημαϊκή κοινότητα ιδίως των νομικών σχολών και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αντιδράσουν. Η κατάλυση του κράτους δικαίου μας αφορά όλους. Σήμερα η καμπάνα χτυπάει για μένα. Αύριο θα χτυπήσει για σας».

Ads