«Νομικά έωλη και λογικά εντελώς ανακόλουθη», χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, λέγοντας πως στηρίζεται αποκλειστικά σε μια ανώνυμη αβάσιμη καταγγελία με προφανείς στοχεύσεις, η οποία, σε σύνολο 7.000 σελίδων της δικογραφίας για την Novartis, αποτυπώνεται σε μία σελίδα.

Ads

Όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος αυτός που καταγγέλλει ανωνύμως και που κατά την ΝΔ, υπερτερεί σε αξιοπιστία από τους προστατευόμενους μάρτυρες, μιλά για σκάνδαλο που συγκλονίζει την Ελλάδα και ζητεί από την εισαγγελέα να λάβει υπόψη της, ότι το ίδιο με την Novartis κάνουν όλες οι εταιρείες, οπότε η εστίαση σε μία μόνον, δεν θα ωφελήσει την δημόσια Υγεία. “Πετάει δηλαδή την μπάλα στην εξέδρα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την εισαγγελική έρευνα εμπλέκοντας κι άλλες εταιρείες, ώστε δια της διαχύσεως των ευθυνών να περιορίσει τις ευθύνες της Novartis” είπε ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης. Στη συνέχεια – όπως τόνισε ο υπουργός – καταγγέλλονται αορίστως ελληνικές εταιρείες, και υιοθετείται το αίτημα των πολυεθνικών για αύξηση του μεριδίου τους σε βάρος των ελληνικών. Αναρωτήθηκε δε, “αν συμφωνεί και με αυτό το σημείο, η ΝΔ”. Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος, ανέφερε ότι η καταγγελία αυτή αναφέρεται στον Π. Κουρουμπλή για περίοδο που δεν ήταν υπουργός, και σε φάρμακο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην ελληνική αγορά – και έθεσε το ερώτημα: “Γι αυτή την γελοία καταγγελία πρέπει να συγκροτηθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή;”.

Ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε “αστείους” τους ισχυρισμούς περί σκευωρίας, και ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν επιχειρήματα από εκείνους που τους χρησιμοποιούν, “απλώς θα επιδοθούν σε έξαλλα παραληρήματα και γραφικούς κουτσαβακισμούς”. “Εν μέρει τους καταλαβαίνω, ο πανικός είναι πολύ κακός σύμβουλος, θέλω όμως να επισημάνω ότι οι απειλές μπορεί να φοβήσουν, μπορεί και όχι – η αλητεία όμως στοχοποίησης αθώων και άσχετων προσώπων προκαλεί αηδία” είπε.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κάλεσε “κάθε νοήμονα Έλληνα” να αναρωτηθεί, πώς είναι δυνατόν να είναι “σκευωρία” μια ολόκληρη δικογραφία 7000 σελίδων, πλην μίας σελίδας καταγγελίας;. Επίσης, πώς είναι δυνατόν να θεωρηθεί αυτή η ανώνυμη και παντελώς αβάσιμη καταγγελία, σοβαρό στοιχείο, ικανό να αρκεί για την συγκρότηση μιας Επιτροπής; Και ακόμη, πώς είναι δυνατόν μέχρι πρότινος να απειλούν τους προστατευόμενους μάρτυρες και τώρα να υιοθετούν μια αβάσιμη καταγγελία;

Ads

“Κατανοώ την δυσχερή θέση κάποιων και την συστράτευση μέρους του Τύπου και την προσπάθεια υποβάθμισης των στοιχείων της μέχρι τώρα έρευνας, όμως τα στοιχεία της έρευνας παραμένουν, και αναδεικνύονται από τον Τύπο που ανταποκρίνεται στην αποστολή του για αμερόληπτη ενημέρωση” είπε.

“Κάποιοι που βιάστηκαν να μιλήσουν για σκευωρία θα εκτεθούν” ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος και εκτίμησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “του οποίου οι προθέσεις για διαλεύκανση της υπόθεσης δεν αμφισβητούνται”, δεν έχει την σωστή ενημέρωση.

Τέλος, ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε ότι η πρόταση της ΝΔ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την μέχρι τώρα επιχειρηματολογία της περί “κουκουλοφόρων μαρτύρων” και αποδεικνύει ότι όλα αυτά ήταν προσχηματικά, και προσπάθειες να μην ερευνηθούν οι ευθύνες κάποιων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ