«Το ‘βρόμικο 89’ θα είναι απλό κρυολόγημα μπροστά στον κορωνοϊό της εκδικητικής πολιτικής δίωξης εις βάρος μου», τόνισε ο πρώην αν. Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες εναντίον του. 

Ads

«Ουδείς από όσους με κατηγορούν έχει εισφέρει ένα στοιχείο εναντίον μου» πρόσθεσε και τόνισε ότι «υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια από τους πολιτικούς διώκτες μου, για να πάω στο ειδικό δικαστήριο».

«Ο Ρασπούτιν υπάρχει μόνο στις φαντασιώσεις της Ελένης Ράικου» είπε στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συμπληρώνοντας ότι κανείς άλλος δεν έχει μιλήσει για «Ρασπούτιν» εκτός από εκείνη. «Η συνωμοσία εναντίον μου καταρρέει».

Αναφερόμενος στην κατάθεση Αθανασίου σημείωσε:  «Είναι γνωστός χαμαιλέων ο κ. Αθανασίου. Έχει υπηρετήσει όλα τα πολιτικά συστήματα. Μιλάει ‘για άσχετες υποθέσεις φορολογικές’ που δεν έχουν καμία σχέση με τη Novartis και δεν θα μπορούσα να τις γνωρίζω, αν ο ίδιος δεν μου τις είχε πει». 

Για την κατάθεση Αγγελή είπε: «Μετά από αναφορές, καταγγελίες, πολυσέλιδα υπομνήματα και καταθέσεις στην επιτροπή, ζήτησε μόνος του να εξεταστεί ξανά για να πει ότι υπήρχε σχέδιο για τον Σαμαρά, χωρίς να κατηγορήσει εμένα». 

Ads

«Για μένα δεν είπε τίποτα. Είπε ότι μίλαγε με Καλογήρου, Παπασπύρου και Δημητρίου…. Εγώ δεν ξέρω τίποτα για το σχέδιο αυτό». «Άλλος ένας που δε λέει τίποτα για ‘Ρασπούτιν’, μόνο η ‘Ράικου’ λέει για Ρασπούτιν» τόνισε προσθέτοντας ότι: «έχει τεράστιες ευθύνες».

«Υπάρχει μια πλημμύρα οχετού, κακοήθειας και ψεμάτων εναντίον μου» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά εκ των υστέρων». Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Κανένας από τους τρεις εισαγγελείς δεν έχει προσφέρει ούτε ένα στοιχείο εναντίον μου».

«Την δική μου ανήθικη επίθεση θα την αντιμετωπίσω αλλά είναι κακό για την Δικαιοσύνη. Άνθρωποι σαν και αυτούς, σαν τα τσιράκια των πολιτικών που επιδιώκουν την πολιτική μου δίωξη δεν έχουν θέση στην δικαιοσύνη. Προσβάλουν την ιδέα της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε. 

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ζητηθεί η ποινική του δίωξη, εκτίμησε ότι «υπάρχει μεγάλη προσπάθεια από εμπαθείς πολιτικούς διώκτες μου» και είπε πως «το ‘βρόμικο 89’ θα είναι απλό ‘κρυολόγημα’ μπροστά στον ‘κορονοϊό’ της εκδικητικής πολιτικής δίωξης που στήνουν σήμερα σε βάρος μου».