Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, αποκάλυψε, κατά τη σημερινή (22/01) ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, πως, για κάθε έναν βαθμό που ανεβαίνει η θερμοκρασία,τα κρούσματα του κορονοϊού μειώνονται κατά 3%.

Ads

Αναλυτικότερα, όπως επισήμανε, με βάση τα στοχεία που πλέον είναι διαθέσιμα, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι ο καιρός παίζει ρόλο στη διασπορά του κορονοϊού.
Επίσης, η κυρία Παπαευαγγέλου μίλησε για «σταθεροποίηση της πανδημίας στην επικράτεια, η οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες».

Ωστόσο, τόνισε πως δεν είναι εύκολο να μειωθούν αισθητά περαιτέρω τα κρούσματα λόγω και του χειμώνα, αναφέροντας ότι τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 6.000, με τα μισά εξ’ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική.

Τέλος, ανέφερε πως ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 467 κρούσματα ανά ημέρα, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να εκτιμηθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου στα κρούσματα, και κάνοντας λόγο για «υπευθυνότητα των Ελλήνων με τήρηση των μέτρων προστασίας κατά την διάρκεια των γιορτών».

Ads

Οι δηλώσεις της Βάνας Παπαευαγγέλου (από το 0:41 έως το 10:00):