Η χώρα έχει έναν ακραίο πρωθυπουργό με εξίσου ακραίους συνεργάτες, που επιμένουν να εξομοιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής. Καταγγέλλει επίσης, με την ιδιότητα του μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι μετά και από πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ για την αντικατάσταση της Ελένης Ζαρούλια, δύο επιστολές απέστειλε η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και οι δύο έμειναν αναπάντητες από τον Ε. Μεϊμαράκη.

Ads

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση, μετά και τους τελευταίους ατυχείς χειρισμούς της ,έβαλε  στο συρτάρι τις σκέψεις για πρόωρες κάλπες.

Ωστόσο, το αίτημα για πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζει, δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αποτελεί, όπως αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης,  τον μόνο τρόπο αποκατάστασης της δημοκρατικής ομαλότητας.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο κ. Παπαδημούλης υποστηρίζει πως δεν «ο αγώνας εναντίον της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να εξαντλείται στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης», αν και είναι «κρίσιμο, η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να κάνουν, έστω και τώρα σωστά τη δουλειά τους». Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, «για να πετύχουμε ταχύτερα την πολιτική  απομόνωση της Χρυσής Αυγής, απαιτείται  η εγκατάλειψη, εκ μέρους της κυβέρνησης, της άθλιας θεωρίας των δύο άκρων. Δυστυχώς όμως, η χώρα έχει στο τιμόνι της έναν πρωθυπουργό που είναι ο ίδιος ακραίος καθώς εξισώνει τους Ναζί με τις διαφορετικές απόψεις για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ads

«Oρισμένοι στα μεγάλα ΜΜΕ που τώρα πλειοδοτούν σε αντιφασισμό, ονειρεύονταν μια ευρύτερη συντηρητική συμμαχία με μια “σοβαρότερη Χρυσή Αυγή” και έγραφαν λιβελλους, εξομοιώνοντας μια ναζιστική συμμορία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση», σχολιάζει σχετικά με τη γιγάντωση της Χ.Α. 

Εξάλλου, όπως τονίζει «ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν πείθει ως εξολοθρευτής του φασισμού και εγγυητής της δημοκρατικής νομιμότητας. Προφανώς, οι στενοί του συνεργάτες, με εντολή Σαμαρά,  επιμένουν στην άθλια εξίσωση της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείς να σχολιάσει τη μομφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Σε ό, τι αφορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντικατάσταση της Ελένης Ζαρούλια από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει:

«Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή την αντικατάσταση της Ελ. Ζαρούλια από την ελληνική αντιπροσωπεία, καθώς η ναζιστική της ιδεολογία παραβιάζει όλες τις αρχές του  Συμβουλίου της Ευρώπης. Μετά την πρότασή μας και αντίστοιχα αιτήματα της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, κ. Μπακογιάννη, έστειλε δύο σχετικές επιστολές προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, χωρίς να λάβει θετική απάντηση. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, θεωρώ πλέον ότι επιβάλλεται και, μάλιστα αμέσως, η υιοθέτηση της πρότασής μας από όλα τα κόμματα».