Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε την Κυριακή ότι «η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, την οποία πρέπει να κάνουμε πράξη αντί να σκεφτόμαστε νέες εκλογές».

Ads

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA o Δ. Παπαδημούλης ρωτήθηκε για αναφορές που γίνονται περί εκλογών ή δημοψηφίσματος και υπογράμμισε: «Ο λαός μίλησε πρόσφατα, πολύ πρόσφατα και πολύ καθαρά, και μετά τις εκλογές σε όλες τις δημοσκοπήσεις, που μετριέται πάλι ο λαός, η στήριξη και η εντολή αυτή του λαού για λύση εντός ευρώ με ανάπτυξη και συνοχή έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρή.Άρα εμείς οφείλουμε αντί να σκεφτόμαστε νέες εκλογές, να κάνουμε πράξη τη λαϊκή εντολή που πήραμε στις εκλογές, και η οποία μετά τις εκλογές έχει ενισχυθεί».

Και πρόσθεσε: «Αν βγει ο Τσίπρας και πει στον λαό και μιλήσει τη γλώσσα της ειλικρίνειας, και πει από αυτά που ήθελα μπορώ τα μισά, τα άλλα θα τα κάνουμε αργότερα γιατί τώρα πρέπει να έχουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, 40 χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας άφησαν ελλείμματα, χρέη, διαφθορά και για να τα φτιάξουμε αυτά θα χρειαστεί χρόνος, πρέπει να κρατάμε το κεφάλι μας έξω από το νερό, αν μιλήσει έτσι, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θα τον στηρίξει, και ας λένε οι άλλοι ‘δεν είσαι πολύ αριστερός’».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσεις στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, απάντησε: «Το ζητούμενο είναι να μετατρέψουμε την ελπίδα σε σχέδιο με μετρήσιμα αποτελέσματα, κι ακόμη κι αν κάνουμε λιγότερα και πιο αργά, γιατί ανάμεσα στο ‘θέλω’ και στο ‘μπορώ’ υπάρχει μια απόσταση κι αυτό θέλει χρόνο, αυτό που εισπράττω είναι ότι υπάρχει από τον κόσμο στήριξη και ανοχή».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αυτό που πρέπει να γίνει και γρήγορα είναι να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τις συμπληγάδες που σημαίνει γρήγορα, μέσα στον Μάρτιο, να εξειδικευτεί η συμφωνία πλαίσιο της 20ης Φεβρουαρίου» λέει ο ευρωβουλευτής. Αυτό απαιτεί στο επίπεδο των τεχνοκρατών να γίνει εντατική δουλειά ώστε αυτά που συμφωνήθηκαν να μεταφραστούν σε συγκεκριμένες πράξεις και αριθμούς, και από τώρα να ξεκινήσει η συζήτηση και η προετοιμασία για μετά τον Ιούνιο».

Ads