«Επιχειρώντας να μας ταυτίσουν με τη Χρυσή Αυγή, προσπαθούν να προβάλλουν ως ο ενδιάμεσος χώρος που θα προσελκύσει τους νοικοκυραίους», δηλώνει στο tvxs.gr ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κάνει λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας με τη συνδρομή αστυνομικών και δικαστικών θυλάκων οι οποίοι έχουν την πολιτική κάλυψη ακροδεξιών κύκλων της ΝΔ.

Ads

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας στο οποίο συμπράττουν η ΧΑ και ακροδεξιοί μηχανισμοί παρακρατικής λογικής». Τι ακριβώς θέλει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη;
 
Η δολοφονία εν ψυχρώ του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι δεν είναι η πρώτη. Έχουν προηγηθεί και άλλοι φόνοι, μεταναστών. Αλλά είναι η πρώτη φορά που ο φονιάς συλλαμβάνεται και ομολογεί τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή. Προηγήθηκαν το Πέραμα, ο Μελιγαλάς, τραμπουκισμοί μέσα και έξω από τη Βουλή, χαρακώματα και μαχαιρώματα. Και όλα αυτά στηρίχτηκαν στην ενθάρρυνση, την προκλητική ατιμωρησία των ποινικά κολάσιμων πράξεων της συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Αυτή η ατιμωρησία και η ανοχή δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την προστασία θυλάκων και μέσα στην αστυνομία και μέσα στη δικαιοσύνη. Είναι αμέτρητες οι φορές που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής λειτουργούν ως κράτος εν κράτει με πλήρη απουσία των αστυνομικών αρχών, όπως επίσης και σωρεία περιπτώσεων που υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση στη διεξαγωγή των σχετικών δικών με συνεχείς αναβολές, ελλιπείς δικογραφίες, αθώωση κατηγορουμένων λόγω ελλιπών στοιχείων κλπ.
 
Εννοείτε ότι αυτοί οι θύλακες τους οποίους καταγγέλλετε έχουν ευθεία πολιτική κάλυψη από τους κόλπους της ΝΔ; Πρόκειται δηλαδή για διευκόλυνση, αν όχι ενθάρρυνση, αυτής της στάσης σε υποθέσεις που αφορούν στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής;
 
Υπάρχουν δυνάμεις μέσα στο κράτος που όχι απλώς ανέχονται, αλλά μέχρι τώρα ευνόησαν, έκαναν πλάτες στη δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ελπίζω όσοι καλλιεργούσαν τα σενάρια για κυβερνητική σύμπραξη της ΝΔ με μία «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, μετά και από αυτήν τη δολοφονία να εγκαταλείψουν αυτές τις άθλιες και νοσηρές επιδιώξεις. Η ενθάρρυνση της Χρυσής Αυγής από κόλπους της άκρας δεξιάς (δυστυχώς ένα τμήμα της φωλιάζει και μέσα στη ΝΔ) δεν βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή. Βλάπτει τη χώρα. Τραυματίζει και τη διεθνή της εικόνα. Υπονομεύει κάθε προσπάθεια του λαού μας να ορθοποδήσει σε καιρούς σκληρής και άγριας μνημονιακής πολιτικής.
 
Πρακτικά σε τι αποσκοπεί αυτή η στρατηγική;
 
Είναι ολοφάνερο ότι ορισμένοι, και μέσα στο κυβερνητικό μπλοκ, και κυρίως μέσα στους κόλπους της ΝΔ, παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά, με την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων και με την τυχοδιωκτική επινόηση ότι επιχειρώντας να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή μπορούν να προβάλλουν ως ο ενδιάμεσος χώρος που θα προσελκύσει τους νοικοκυραίους. Όσοι παίζουν, στήνουν ή ανέχονται προβοκάτσιες, προκειμένου να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεπλένουν τη Χρυσή Αυγή, υπονομεύουν τη δημοκρατική ομαλότητα, εκθέτουν τη χώρα. Αυτός ο τόπος έχει γνωρίσει την οδύνη του εμφυλίου, έχει αμέτρητα θύματα από τις ορδές του ναζισμού και του φασισμού, και η παράταξη που εκπροσωπώ έχει την ιστορική πείρα να μην πατήσει αυτήν την μπανανόφλουδα.
 
Τι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει σε αυτό το σημείο;
 
Ζητάμε να συλληφθούν και τα άλλα μέλη της συμμορίας που επιτέθηκαν στον Παύλο Φύσσα, μαζί με αυτόν που τον μαχαίρωσε. Ζητάμε να τιμωρηθούν αυστηρά και οι φονιάδες να οδηγηθούν στη φυλακή. Ζητάμε αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν εξακολουθητικά τα μισά άρθρα του ποινικού κώδικα, συνιστώντας μια δράση εγκληματικής οργάνωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στη συγκρότηση ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου, γιατί είμαστε μια δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας. Μετά και από αυτό το φονικό, η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει επιτέλους την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων. Πρέπει να ανοίξει ο φάκελος Χρυσή Αυγή και ανοχή στη Χρυσή Αυγή και ενθάρρυνση και στήριξη της Χρυσής Αυγής από θύλακες μέσα στο κράτος, όπως επίσης και ο φάκελος της οικονομικής στήριξης αυτής της ναζιστικής πολιτικής οργάνωσης. Γιατί όσοι προσπαθούν να τη χρησιμοποιήσουν ως μακρύ χέρι του συστήματος, παίζουν πια με τη φωτιά.