Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομίας, δηλώνοντας εξαιρετικά αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας.

Ads

Μιλώντας στην εφημερίδα Documento, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τονίζει πως φέτος έχουν τριπλασιαστεί οι ξένες άμεσες επενδύσεις σε σχέση με πέρσι και θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι το φθινόπωρο θα γίνει η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του νέου αναπτυξιακού νόμου, ύψους 2,2 δισ.

Ακόμη, προαναγγέλει μία σειρά αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων η έκδοση άδειας παραμονής σε ξένους επενδυτές που θα αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας άνω των 250.000 ευρώ, τη σύσταση της Αναπτυξιακής Τράπεζας τον Οκτώβριο και τη δημιουργία δημόσιου φορέα αξιολόγησης των επιχειρηματιών που θα αιτηθούν χαμηλότοκα δάνεια από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Οσον αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αναφέρει ότι θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, και εκτιμά πως τον Σεπτέμβριο θα πολλαπλασιαστούν οι αιτήσεις στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ads