Ενισχύσεις από τον Νίκο Μιχαλολιάκο ζήτησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, αφού έριξε ένα ποτήρι νερό στη Ρένα Δούρου και ξυλοφόρτωσε σε ζωντανή μετάδοση την Λιάνα Κανέλλη, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, τον Ιούνιο του 2012. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο δημοσιογράφος στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση, το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής δεν παρέλειψε να προπηλακίσει και συνεργάτες της εκπομπής.

Ads

Όπως κατέθεσε ο Γιώργος Παπαδάκης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, τα χτυπήματα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Λιάννα Κανέλλη ήταν πολύ έντονα χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει επακριβώς αν επρόκειτο για χαστούκια ή γροθιές. «Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα», είπε κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν στο πλατό της εκπομπής του.

Το περιστατικό ακολούθησε η προσπάθεια του Ηλία Κασιδιάρη να διαφύγει άμεσα από το στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Συνεργάτες της εκπομπής μετέφεραν στον Γιώργο Παπαδάκη κατά την προσπάθεια του να φύγει, ο Ηλίας Κασιδιάρης τηλεφώνησε στον αρχηγό της οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, ζητώντας τους «ενισχύσεις». Φεύγοντας μάλιστα όπως κατέθεσε ο δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να χτυπά με τον αγκώνα τους και να εξυβρίζει όποιον συνεργάτη της εκπομπής βρισκόταν στο διάβα του, ενώ τους φωτογράφιζε παράλληλα.

Νωρίτερα, στην κατάθεση της η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε ότι ο Κασιδιάρης ήταν εκτός ελέγχου όταν τη χτυπούσε κι εκείνη προσπάθησε απλώς να μην πέσει κάτω. «Δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι. Έχω πάει σε πολέμους ξέρω να ξεχωρίζω». Υποστήριξε επίσης ότι από το επεισόδιο επιδεινώθηκε η υγεία της.

Ads

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι αντιμέτωπος, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, για τις κατηγορίες της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των κ.κ. Κανέλη και Δούρου για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Διαβάστε επίσης:
Κανέλλη: Δέχτηκα τέσσερις μπουνιές, προσπάθησα να μην πέσω κάτω