Προβληματική συμπεριφορά, που λειτούργησε στα όρια των θεσμών χαρακτήρισε ο Γιάννης Πανούσης τη συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου αναφορικά με το περιστατικό που διεξήχθη με αξιωματικό της ΕΛΑΣ έξω από τη Βουλή. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δημοσίας Τάξης, Γιάννης Πανούσης έδωσε συγχαρητήρια στον αστυνομικό διευθυντή για τη στάση του. Σε νέες του δηλώσεις στον Αθήνα 9,84, χαρακτήρισε οριακά θεσμική, έως αντιθεσμική τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Επιπλέον σημείωσε ότι η Πρόεδρος της Βουλής έπρεπε να τον είχε πάρει τηλέφωνο. «Το να την πάρω εγώ θα ήταν σαν να την ελέγχω, περίπου σαν να τής λέω “τι είναι αυτό που έκανες;” Οπότε δεν ήθελα τέτοια συζήτηση» πρόσθεσε. 

Σχολιάζοντας από την πλευρά του το επεισόδιο με την πρόεδρο της Βουλή και των ανώτερο αξιωματικό της ΕΛΑΣ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης υποστήριξε μεν στο Μega πως δεν παρεκτράπη.

Ads

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «καλύτερο θα ήταν αυτά τα θέματα να λύνονται θεσμικά». «Ο καθένας κρίνεται στο δημόσιο βίο. Ηγετικό προφίλ έχουν αρκετά στελέχη μας» σημείωσε και πρόσθεσε: «αν έχει προσωπική στρατηγική εγώ δεν θα το κρίνω».