Για «ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού» έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 

Ads

Υποστήριξε ότι αυτό εκφράστηκε πρόσφατα και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα για τους Τσάμηδες. 

Ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας το περιστατικό με τους επτά νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό», είπε: 

«Τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά στις Ένοπλες Δυνάμεις και γι’ αυτό έχει διαταχθεί να γίνει λεπτομερής έρευνα και με εντολή του ιδίου να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές». 

Ads

Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε πως οι ποινές θα επιβληθούν βάσει του στρατιωτικού κώδικα και υπενθύμισε ότι ο ίδιος, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, διαμαρτυρόταν για τις αθρόες ελληνοποιήσεις Αλβανών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. 

«Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του» πρόσθεσε. 

Η Γερμανία δεν συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος αλλά σαν τοκογλύφος

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στη Γερμανία υποστηρίζοντας ότι δεν συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος αλλά σαν τοκογλύφος.  

Υποστήριξε ακόμη ότι οι ΗΠΑ παραδοσιακά στήριξαν την Ελλάδα στις δύσκολες εποχές. Δήλωσε επίσης υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι οι Ελληνοαμερικανοί που βρίσκονται δίπλα του, θα βοηθήσουν όσο μπορούν τη χώρα μας. 

Για τη φωτογραφία με «Τα Νέα»

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τη φωτογραφία, στην οποία εικονίζεται ο ίδιος να έχει στα χέρια του την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στην ερώτηση εάν αποτελεί «λάφυρο» για την κυβέρνηση είπε: 

«Λάφυρο έως τώρα ήμουν εγώ για αυτούς με τα δημοσιεύματα εναντίον μου. Η ίδια συμμορία που χρησιμοποιούσε την εφημερίδα ως 45άρι για φίμωση της κυβέρνησης χρησιμοποίησε άλλα έντυπα για να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις» για την οικογένεια του.