Πάνω από 8.500 άνθρωποι κατέθεσαν αιτήσεις, τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος, σύμφωνα με στοιχεία από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφαλισης (ΗΔΙΚΑ), που διαχειρίζεται την σχετική ιστοσελίδα.

Ads

Ειδικότερα ο αριθμός τους έφτασε στις 8.666, εκ των οποίων οι 6.815 υποβλήθηκαν ιδιωτικά και οι 1.851 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ. Οι πολίτες που βρέθηκαν στο ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους για να κάνουν την αίτηση μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο σημειώνοντας ότι περιμένουν από αυτή τη διαδικασία να διευκολυνθούν στη ζωή τους σε κάποιο βαθμό και ότι σίγουρα είναι για αυτούς μια μεγάλη βοήθεια.

Η Μαρία Κιάσσου, προϊστάμενη του εν λόγω ΚΕΠ, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η κίνηση, σήμερα δεύτερη ημέρα, ήταν σαφώς αυξημένη σε σχέση με την πρώτη. Όπως είπε 7 στους 10 που επισκέπτονταν το ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους, ήταν για το σκοπό της αίτησης για τα επιδόματα σίτισης,στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος. Οι περισσότεροι, όπως ανέφερε, ήταν για αίτηση ενοικίου και στη συνέχεια για δωρεάν ρεύμα.