Εξηνταεπτά ηλικιωμένοι τρόφιμοι σε γηροκομείο του Μοσχάτου έχουν τεθεί σε κατάσταση απομόνωση, όπως και αρκετοί από τους 35 εργαζόμενους καθώς θετική στον κορονοϊό βρέθηκε το Σάββατο εργαζόμενη η οποία δουλεύει στον πρώτο όροφο της δομής.

Ads

Από χθες βράδυ της Κυριακής στο γηροκομείο σήμανε συναγερμός με απαγόρευση εισόδου και εξόδου έως ότου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ λάβει δείγματα από το σύνολο των φιλοξενούμενων. Η εργαζόμενη νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε ότι στο γηροκομείο βρίσκεται και η μητέρα του, η οποία βρέθηκε και αυτή θετική στον κορονοϊό, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της μέχρι στιγμής είναι καλή.

Επιπλέον, αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00

Τα μέτρα θα ισχύουν έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

Ads