Ανοιχτό κάλεσμα υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής κάνουν πάνω από 300 πανεπιστημιακοί. 

Ads

Ως πανεπιστηµιακοί δάσκαλοι, αισθανόµαστε ότι οφείλουµε να πάρουµε θέση στο κρισιµότερο διακύβευµα που συναντά η χώρα µας από την εποχή της µεταπολίτευσης.

Στο δηµοψήφισµα της Κυριακής 5 Ιουλίου θα ψηφίσουµε ΟΧΙ: Επειδή δεν αντέχουµε πλέον να βλέπουµε την ελληνική κοινωνία να καταρρέει υπό το βάρος µιας ανελέητης συνέχισης των πολιτικών λιτότητας, που αποδεδειγµένα οδηγούν την οικονοµία ολοένα και βαθύτερα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης από τον οποίο δεν πρόκειται να εξέλθει ποτέ.

Επειδή πιστεύουµε ότι η αρνητική ψήφος στις προτάσεις των δανειστών αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία να ανακτήσει ο λαός µας τη θανάσιµα πληγωµένη του αξιοπρέπεια, αντιστεκόµενος σε ταπεινωτικές πιέσεις που απροκάλυπτα θέτουν σε αµφισβήτηση την ίδια την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Ads

Τέλος, θα ψηφίσουµε ΟΧΙ επειδή είµαστε υπέρ της Ευρώπης – της Ευρώπης του Διαφωτισµού και του ορθού λόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας, της Δηµοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, των αρχών της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της πνευµατικής προκοπής.

image

image

image

image

image

image

image

image

* Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στο μέηλ: [email protected]