Ανεμβολίαστοι θεωρούνται από σήμερα 13/12, όσοι άνω των 60 ετών συμπλήρωσαν 7 μήνες από τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού και δεν έκαναν την τρίτη δόση, καθώς η 13η Δεκεμβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία. Πρόκειται για πάνω από 250.000 πολίτες σε όλη τη χώρα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, όσοι από τους περίπου 2.500.000 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένους ηλικιωμένους (82%) άνω των 60 ετών, δεν έχουν πραγματοποιήσει την τρίτη αναμνηστική δόση κι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες εμβολιασμού, θα λογίζονται ως «ανεμβολίαστοι» με τους αντίστοιχους περιορισμούς και την υποχρέωση για rapid test, για την πρόσβαση σε αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους.

Παρ΄όλα αυτά, από το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ατόμων άνω των 60 ετών στα εμβολιαστικά κέντρα για τρίτη δόση και το υπουργείο Υγείας εκφράζει την αισιοδοξία, ότι είναι πολλοί που θα σπεύσουν να μη χάσουν τα προνόμια του «έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού», αλλά και να θωρακίσουν πιο αποτελεσματικά την υγεία τους απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, οι ανεμβολίαστοι των άνω των 60 ετών που έσπευσαν να εμβολιαστούν, από τη μέρα της ανακοίνωσης των νέων μέτρων μέχρι και σήμερα, φτάνουν τους 100.000 για την πρώτη δόση.

Ads