Λήγει αύριο η ρύθμιση για την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων αλλά και ακίνητης περιουσίας. Έως σήμερα έχουν εισπραχθεί από το ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 250 εκ. ευρώ.

Ads

Ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία από την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό: Πάνω από 2,5 δισ ευρώ εμφανίστηκαν στην Εφορία από 49.000 φορολογούμενους και καταλογίστηκαν φόροι που υπερβαίνουν τα 250 εκ ευρώ.

Η προθεσμία για την οικειοθελή αποκάλυψη των κρυμμένων εισοδημάτων λήγει αύριο. Κι όσοι σπεύσουν θα έχουν ανώτατο φορολογικό συντελεστή 58% . Αν τα αποκαλύψει η Εφορία μπορεί να πάρει το 90 ή ακόμα και το 120%. Πιθανή η παράταση, αλλά με πέναλτι, δηλαδή με αυξημένους συντελεστές φόρου.

Ads

Η οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων αφορά:

φορολογούμενους που δεν είχαν υποβάλει ποτέ φορολογική δήλωση ή είχαν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις ή με ελλείψεις, καθώς και φορολογούμενους που απέκρυψαν ακίνητη περιουσία.

Η αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων γίνεται με τροποιητικές δηλώσεις και η ευνοϊκή ρύθμιση καλύπτει ακόμα εκτός τους φόρους εισοδήματος οποιονδήποτε φόρο,τέλος ή εισφορά εφόσον η προθεσμία υποβολής της αρχικής δήλωσηςέχει λήξει μέχρι 30 /9 /2016. Όπως οι φόροι κληρονομιάς, δωρεών, γονικών παραοχών ΦΠΑ ή τελη χαρτοσήμου.