Οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι 2.200 άνθρωποι οι οποίοι ζητούν άσυλο στη χώρα έφτασαν μέσα σε 24 ώρες – από το πρωί της Δευτέρας – στη Βαυαρία, περνώντας τα σύνορα με την Αυστρία. Όπως αναφέρεται πρόκειται για αριθμό ρεκόρ όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ads

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα από την αστυνομία της Βαυαρίας, από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, διευκρίνισε εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Εκατοντάδες μετανάστες επιβιβάστηκαν τη Δευτέρα σε τρένα για να πάνε από την Ουγγαρία στη Γερμανία μέσω της Αυστρίας. Στη Βιέννη έφτασαν την Δευτέρα 3.650 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν θεωρήσεις εισόδου και ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ στις αφίξεις για μία ημέρα. Όμως, το πρωί, ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βουδαπέστης έκλεισε τις πύλες του στους μετανάστες.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η Γερμανία, είναι ο τελικός προορισμός των περισσότερων μεταναστών. Το Βερολίνο εκτιμά ότι μόνο φέτος θα δεχτεί 800.000 αιτήματα για χορήγηση ασύλου, αριθμός που είναι τετραπλάσιος σε σύγκριση με το 2014.

Ads