Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν τα στοιχεία 1.326 φυσικών προσώπων, τα οποία, ενώ διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ως λογιστές και καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις, δεν διαθέτουν την επαγγελματική ταυτότητα λογιστή.

Ads

 
Τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε πιστοποιηθεί. Τα ίδια στοιχεία απεστάλησαν και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.
 
Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γ.Κυδωνάκη.
 
«Τα στοιχεία προέκυψαν από την ηλεκτρονική διασταύρωση του αρχείου των ενεργών λογιστών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με το Taxisnet, μετά από άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Συγχαίρω το Οικονομικό Επιμελητήριο για τις ενέργειές του» είπε ο υφυπουργός.
 
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι εφόσον προκύψουν θεσμικά ή νομικά κενά, το υπουργείο -στο μέτρο που του αναλογεί- θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την κάλυψή τους.