Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα σούπερ μάρκετ δεν πρόκειται να κλείσουν, οι πολίτες «επέδραμαν» στα ράφια μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον κοροναϊό την Παρασκευή και ενώ τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς.

Ads

Καθαριστικά, απολυμαντικά, αντιβακτηριδιακά αντισηπτικά προϊόντα έχουν εκτοξεύσει ήδη τις πωλήσεις τους, όπως και τα τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως το  αλεύρι, τα μακαρόνια, η ζάχαρη και τα όσπρια.

Ενδεικτικά σε αριθμός η αύξηση ζήτησης στα προϊόντα.

Καθαριστικά-απολυμαντικά: +721%

Μαντηλάκια-αντιβακτηριδιακά: +709%

Αντισηπτικά υγρά: +495,5%

Σαπούνια: +204%

Χλωρίνη: +85,5%

Αλεύρι: + 141,9%

Ζυμαρικά: + 140,1%

Οσπρια: +136,4%

Ρύζι: + 126,2%

Γάλα εβαπορέ: +90,7%

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει την «έφοδο» στα σούπερ μάρκετ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Παναγιώτης Σταμπουλίδης, καλεί τον κόσμο: «Μην τρέχετε στα σούπερ μάρκετ. Είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι υπαίθριες αγορές (λαϊκές). Να ενημερώνεστε μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις».

Ads

Παραγωγοί, εισαγωγείς, χονδρέμποροι και λιανέμποροι έχουν διαβεβαιώσει ότι για το διάστημα που φαίνεται ότι διαρκέσει η κρίση που προκάλεσε η εξάπλωση του κορονοϊού δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στα βασικά αγαθά από την αγορά. Επισημαίνουν ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα και η αγορά τροφοδοτείται συνεχώς. Πάντως οι καταναλωτές εδώ και ημέρες συνεχίζουν να «στοκάρουν» προϊόντα, καθώς οι απαγορεύσεις διαρκώς ενισχύονται και εκτιμάται πως θα υπάρξει νέος γύρος μαζικής προσέλευσης καταναλωτών τις επόμενες μέρες. 

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση που έχει προκληθεί στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συσκέψεις είναι συνεχείς και αναζητούνται τρόποι για να μην παρουσιαστούν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των καταστημάτων.