Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «έδειξε» την Αριστερά ως «πηγή» και μάλιστα «αποκλειστική» της βίας, σε συνέντευξή του στο Politico στη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες την περασμένη Πέμπτη για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ads

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του Will Horner με τίτλο «η Ελλάδα φοβάται την αναβίωση της ακροαριστερής βίας», ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρει ότι «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια».

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη προκάλεσαν τους πανηγυρισμούς της Χρυσής Αυγής που στην επίσημη ιστοσελίδα της δίνει τα εύσημα στον πρόεδρο της ΝΔ: «Ιδού η μεγάλη αλήθεια που είπε ο Μητσοτάκης – και μπράβο του: «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία όσο κυβερνά. Δεν έχω δει τίποτα που να με πείθει ότι πραγματικά θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα. Αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση». Και βέβαια, μια τέτοια δήλωση προερχόμενη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλάζει τα δεδομένα και στην δίκη – φάρσα της Χρυσής Αυγής!» αναφέρεται στο σχετικό άρθρο. 

image

Ads

«Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί της Χρυσής Αυγής για τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιστοσελίδα Politico.eu, δείχνουν πως ο στόχος του επετεύχθη και μάλιστα πολύ άμεσα. Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων του με τις οποίες ο επικεφαλής της ΝΔ ξέπλυνε τα εγκλήματα της Χ.Α. λέγοντας πως σήμερα “είναι σαν να μην υπάρχει” ενώ η δική της οργάνωσης είναι σε εξέλιξη, δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnikismos.net έσπευσε να του δώσει τα εύσημα εκθειάζοντας τον ισχυρισμό του πως “η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια». Αυτό τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.