Ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) αποφάισε τη διακοπή της διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, μετά από τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των τιμολογίων τους.

Ads

Ο κλάδος εξέφρασε αδυναμία να στηρίξει με ίδιους πόρους τη διανομή των βιβλίων και καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει τώρα την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Η εν λόγω αναστολή αφορά στο σύνολο των φοιτητών και σπουδαστών της χώρας.

Στην ανακοίνωσή που εκδόθηκε μετά από έκτακτη γενική συνέλευση, υπογραμμίζεται ότι η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής.

Ads

«Αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε υποστεί δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ο ΣΕΕΒΙ σημειώνει ότι «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εξετάζουν σήμερα (Οκτώβριος 2017) την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (!!!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος”, εξηγεί αναλυτικά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η απόφαση του ΣΕΕΒΙ «είναι η πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος. Και άλλες φορές στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά σε ανεκτά και επιτρεπτά όρια».

Ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων «καλεί τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να βρει άμεσα λύση, ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».