Σε άδειασμα του προέδρου Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου προχώρησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή του στο «Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» που έχει προκαλέσει σάλο για το σκοταδιστική και μισογυνικη θεματολογία του. 

Ads

Όπως τονίζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δεν είχε λάβει έγκριση για τη συμμετοχή του ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους οι Βαρνάβας Δημήτρης, Γατοπούλου Κατερίνα, Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος και Ψαλτάκος Μιχάλης αναφέρουν 

«Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, χωρίς να έχει λάβει έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποφάσισε να συμμετάσχει στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που διεξάγεται στις 2-4 Ιουλίου στα Ιωάννινα και μάλιστα παραχώρησε αυτοβούλως στο συνέδριο αυτό και την αιγίδα του ΠΙΣ.

Ads

Μετά το σάλο που ξέσπασε για τις θέσεις που παρουσιάζονται σε βίντεο για το συνέδριο, κορυφαίοι θεσμικοί φορείς αποσύρουν την αιγίδα και τη συμμετοχή τους, όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας. Το ίδιο έπραξε και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ διαχωρίζουμε ρητά τη θέση μας από την αυθαίρετη επιλογή της ηγεσίας του ΠΙΣ για την οποία ουδέποτε ενημερωθήκαμε και συναινέσαμε και την καλούμε να αποσύρει τη συμμετοχή και τη στήριξη που έδωσε στο συγκεκριμένο συνέδριο, το οποίο προσβάλλει βάναυσα την αυτοδιάθεση των γυναικών.»