Από την Παρασκευή 10 Ιουλίου θα μπορούν να δουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ τις βαθμολογίες τους στις Πανελλήνιες, τόσο αναρτημένες στα Λύκεια όσο και online.

Ads

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας εστάλη προς όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, έως τη 1, οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν πώς τα έχουν πάει στις εξετάσεις.

Οι βάσεις εισαγωγής 2020 εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Ads

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας: «Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει την Παρασκευή 10-7-2020, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα ΕΠΑΛ. Σχετικά με την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και καταχώρισης της βαθμολογίας και τη διακίνηση των βαθμών και αποκομμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερησίων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ από τα Βαθμολογικά Κέντρα και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δ.Ε. και τα Λύκεια».

Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους

Σύμφωνα με σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας Φ251/85965/Α5/3-7-2020 (αφορά τα ΓΕΛ) και Φ.152/85968/Α5/3-7-2020 (αφορά τα ΕΠΑΛ) η ανάρτηση / ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

Οι καταστάσεις βαθμολογιών κατά την ανάρτησή τους στις σχολικές μονάδες δεν θα αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων (Βαθμολογίες) μέσα από την ειδική εφαρμογή https://results.it.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας.