Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ παίρνουν σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου τη «σκυτάλη» από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και διεκδικούν μία θέση από τις συνολικά 68.574 στα πανεπιστήμια. 

Ads

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας. Οι υποψήφιοι προσέρχονται στα Εξεταστικά τους Κέντρα, όπως τους έχει ήδη ανακοινωθεί και αναγράφεται στο ατομικό τους Δελτίο Εξεταζόμενου Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι αύριο,Σάββατο 3 Ιουνίου, είναι η δεύτερη ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, κατά την οποία θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Πρεμιέρα για τα ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Ads

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες αυστηρά μέχρι τις 08:00 π.μ., με την ώρα έναρξης εξέτασης να ορίζεται η 08:30 π.μ. 

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας δίνονται πέντε θέματα. Στο συγκεκριμένο μάθημα, από φέτος το άριστα για το πρώτο θέμα -την περίληψη δηλαδή που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι- θα λαμβάνει 20 στις 100 μονάδες, από 15 που λάμβανε μέχρι πέρυσι.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

6 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)

8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τα αντικείμενα που θα έχουν μαζί τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης, καθώς μπορεί ακομη και να μηδενιστεί το γραπτό τους.

Απαγορεύεται να έχουν μαζί τους:

  • βιβλία,
  • τετράδια,
  • σημειώσεις,
  • διορθωτικό υγρό ή ταινία,
  • κινητά τηλέφωνα,
  • υπολογιστικές μηχανές,
  • ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.