Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την ενημέρωση των μαθητών της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ads

Ορίζονται τέσσερα Επιστημονικά Πεδία, ως εξής:

1. Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες
2. Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
3. Επιστήμες Υγείας και Ζωής
4. Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική

Ήδη οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στις παρακάτω Ομάδες Προσανατολισμού:

Ads
  • Ανθρωπιστικών Σπουδών
  • Θετικών Σπουδών
  • Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Οι Ομάδες Προσανατολισμού επιτρέπουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία κατόπιν συμμετοχής σε εξετάσεις που διεξάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν αποκλειστικά από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Γενικού Λυκείου σχολικού έτους 2018-19 και οι απόφοιτοι-υποψήφιοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα (1) μόνο Επιστημονικό Πεδίο, εξετάζονται σε τέσσερα (4) μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία, εξετάζονται και σε ένα πέμπτο (5ο) μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

Οι μαθητές εξετάζονται υποχρεωτικά στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.

Ολόκληρη η εγκύκλιος: