Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού σε ανακοίνωση της, χαρακτηρίζει «αντικοινωνική και απαράδεκτη την ενέργεια της Kefalonian Lines» να αρνηθεί τη μεταφορά 10 συμβασιούχων πυροσβεστών «που έδωσαν πολύωρη μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά στο νησί».

Ads

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ «αποδοκιμάζει έντονα τη συγκεκριμένη ενέργεια η οποία αποδεικνύει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στις Ακτοπλοϊκές και Πορθμειακές συγκοινωνίες της χώρας  μας (οι οποίες αποτελούν κοινωνικό αγαθό) λειτουργούν με όρους ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και με το συγκεκριμένο περιστατικό αποδείχνουν για πολλοστή φορά το αντικοινωνικό τους προσωπείο!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

Όπως πληροφορηθήκαμε από σχετική επιστολή-καταγγελία της ΠΟΠΥΣΥΠ ( πυροσβέστες συμβασιούχοι πενταετούς υποχρέωσης), η οποία εστάλη και στον Πρωθυπουργό, 8 πυροσβέστες από Άρτα-Πρέβεζα-Γύθειο-Αίγιο είχαν πάει στη Κεφαλονιά ως ενίσχυση για να συμβάλουν στη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει το νησί στη περιοχή Σιμοτάτα-Λουρδάτα. Μαζί είχαν και ένα επαγγελματικό βαν μεταφοράς προσωπικού. Όταν αποδεσμεύτηκαν καθώς δεν ήταν πλέον απαραίτητη η βοήθειά τους, πήγαν στο λιμάνι Πόρου Κεφαλονιάς για να φύγουν. Εκεί η Kefalonian Lines “με προκλητικό τρόπο τους κατέβασε προσβάλλοντάς τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται”!

Ads

Με τρόπο αχαρακτήριστο και απαράδεκτο τους εξώθησαν έξω από το πλοίο! Να φανταστεί κανείς ότι το πλοίο εξυπηρετεί αποκλειστικά το νησί της Κεφαλονιάς και ο απόηχος μιας τέτοιας αντικοινωνικής απόφασης θα ήταν επιζήμιος και για την ίδια την εταιρία λαμβάνοντας υπόψη ότι επρόκειτο για μια ομάδα πυροσβεστών που έδωσαν πολύωρη μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά στο νησί.
Παρά ταύτα η εταιρία αρνήθηκε την επιβίβαση των πυροσβεστών… Γιατί άραγε; Λόγοι ανταγωνισμού; η απώλεια 8 εισιτηρίων; ή κάτι άλλο; Το βέβαιο είναι ότι όποια απάντηση ή ερμηνεία και εάν δοθεί θα είναι παντελώς αβάσιμη, αδικαιολόγητη και το λιγότερο φανερώνει έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αποδοκιμάζει έντονα τη συγκεκριμένη ενέργεια η οποία αποδεικνύει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στις Ακτοπλοϊκές και Πορθμειακές συγκοινωνίες της χώρας  μας (οι οποίες αποτελούν κοινωνικό αγαθό) λειτουργούν με όρους ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και με το συγκεκριμένο περιστατικό αποδείχνουν για πολλοστή φορά το αντικοινωνικό τους προσωπείο!