Με τις εξετάσεις μαθημάτων προσανατολισμού – Αρχαία και Μαθηματικά – συνεχίστηκαν σήμερα Παρασκευή, οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων. 

Ads

Το Tvxs.gr σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστήριων «Θεματικό» δημοσιεύει κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την εκτίμηση και τις λύσεις των Θεμάτων. 

image

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά



Εκτίμηση Μαθηματικά

Τα θέματα εξετάζουν το σύνολο της διδακτέας ύλης και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, με βάσεις από τις προηγούμενες τάξεις. Πιθανώς οι μαθητές να χρειαστεί να εξαντλήσουν όλο το διαθέσιμο χρόνο, καθώς οι απαντήσεις έχουν μεγάλη έκταση και απαιτούν συνδυαστική σκέψη.

Ads

Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, ειδικά σε ότι αφορά τα θέματα Γ και Δ. Η απόδειξη της θεωρίας δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους μαθητές, ενώ οι ερωτήσεις Σωστού – Λάθους κρύβουν μικρές παγίδες. Το θέμα Β κρίνεται βατό, παρόλο που χρειάζεται η σχεδίαση γραφικής παράστασης στο υποερώτημα 4.

Το θέμα Γ στηρίζεται αρκετά σε γνώσεις Άλγεβρας της Β’ Λυκείου (Γ1), ενώ το υπόλοιπο Γ θέμα είναι μέτριας δυσκολίας. Το Δ θέμα προϋποθέτει άριστες γνώσεις της θεωρίας και μεγάλη προσοχή σε λεπτομέρειες, ειδικά στα υποερωτήματα Δ2 και Δ4.

Τα θέματα των μαθηματικών

Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις στα Αρχαία