Στα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Ομάδας Θετικών Σπουδών, Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα. Ακολουθούν οι εκτιμήσεις των θεμάτων, τα θέματα και οι λύσεις, οι οποίες θα ανεβαίνουν σταδιακά μετά την δημοσίευση των θεμάτων. 

Ads

Αρχαία Ελληνικά: Εκτίμηση – Θέματα – Λύσεις 

Εκτίμηση

Στα αρχαία τα θέματα για τους υποψήφιους που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα τα ζητούμενα στο διδαγμένο κείμενο απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους μαθητές ενώ τα γραμματικά και συντακτικά ζητούμενα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν ήταν ιδιαίτερης δυσκολίας. Όσον αφορά τα θέματα για τους υποψήφιους που εξετάστηκαν με το παλιό σύστημα, οι ενότητες προς εξέταση στο διδαγμένο κείμενο δεν παρουσίαζαν νοηματική συνοχή, ενώ η πρώτη άσκηση του δεύτερου θέματος ζητούσε εκφραστικές επιλογές, ζητούμενο που δεν έχει ξανατεθεί και ίσως μπέρδεψε τους μαθητές. Τα γραμματικά και συντακτικά ζητούμενα ήταν σαφή και όχι ιδιαίτερης δυσκολίας. 

Ads

Τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά (Νέο Σύστημα)

Οι λύσεις στα Αρχαία Ελληνικά (Νέο Σύστημα)

Τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά (Παλαιό Σύστημα)

Οι λύσεις στα Αρχαία Ελληνικά (Παλαιό Σύστημα)

Μαθηματικά: Εκτίμηση – Θέματα – Λύσεις 

Εκτίμηση

Στα Μαθηματικά, τα θέματα για τους υποψήφιους που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα η θεωρία ήταν αναμενόμενη και το δεύτερο θέμα ήταν βατό αλλά με ασκήσεις αρκετών πράξεων. Το τρίτο και τέταρτο θέμα ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Όσον αφορά τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι με το παλιό σύστημα τα δυο πρώτα θέματα ήταν βατά αλλά το τρίτο και το τέταρτο εξαιρετικά μεγάλης δυσκολίας. 

Τα θέματα στα Μαθηματικά (Νέο Σύστημα)

Οι λύσεις στα Μαθηματικά (Νέο Σύστημα)

Τα θέματα στα Μαθηματικα (Παλιό Σύστημα – Ημερήσια)

Οι λύσεις στα Μαθηματικά (Παλαιό Σύστημα)

Τα θέματα για τα Μαθηματικα (Παλαιό Σύστημα – Εσπερινά)

Πηγή: orosimo.gr