Με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει ότι «αρνείται να οδηγήσει στον δρόμο δανειολήπτες βιοπαλαιστές», ο βουλευτής Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να απέχει από την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή. Ο Στάθης Παναγούλης τελικά διαγράφτηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Στάθη Παναγούλη είναι η εξής:

«Μέχρι τώρα εκανα πολύ μεγαλη υπομονή, ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Εκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας – υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους – περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο τη ζωή.

Ads

Ηρθα αντιμέτωπος με τη συνειδησή μου και με τις αντιστασιακές μου αρχές, τις οποίες υπηρέτησα στα επτά δύσκολα χρόνια κατά της δικτατορίας, αποδεχόμενος με το μνημόνιο της 14ης Αυγούστου μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας.

Υπακούοντας όμως στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντά τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής.

Για τους παραπάνω λόγους, κρίνοντας ότι δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης, απέχω από την σημερινή ψηφοφορία για τους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθεια να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα».