«Η επιτυχία της κυβέρνησης θα κριθεί από την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους» υποστήριξε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας.

Ads

«Τα μέτρα για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το σχέδιο ενίσχυσης και ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους η ενίσχυση και η διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το ζήτημα της διαπλοκής, η συνταγματική αναθεώρηση, ο δημοκρατικός μετασχηματισμός και η δίκαιη ανάπτυξη, είναι επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα και αφορούν την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση» σημείωσε θέτοντας τους στρατηγικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο που πρέπει να ακολουθηθεί. 

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Παναγιώτης Ρήγας τόνισε ότι οι δανειστές οφείλουν να προχωρήσουν στην ειλημμένη απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

Έστρεψε επίσης τα βέλη του στη ΝΔ, λέγοντας ότι «ακούγεται κακόηχα η απαίτηση της αντιπολίτευσης να κλείσει αμέσως η αξιολόγηση». «Το ερώτημα» είπε «είναι πώς και με ποιες προϋποθέσεις θα κλείσει». 

Ads

Κατηγόρησε επιπλέον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι όσο κυβέρνησαν ταύτισαν τις επιλογές τους με τις νεοφιλελεύθερες νόρμες και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να συμπεριφέρονται με υποτέλεια δίνοντας «γη και ύδωρ» στους δανειστές. 

Για τη σχέση κόμματος – κυβέρνησης 

Αναφερόμενος στη σχέση του κόμματος με την κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «χρειάζεται να ενισχυθεί η συλλογική λειτουργία, ο διάλογος, η ουσιαστική επικοινωνία, η διαβούλευση και η συνεννόηση με το κόμμα με την κοινωνία, με τα στρώματα που όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν πληγεί από τις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι «ο ρόλος της «Αυγής» και του ραδιοσταθμού «105,5 στο Κόκκινο» είναι αναντικατάστατος» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εκπονηθεί ένα σοβαρό σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας συνεργειών και δημοσιογραφικής ανασυγκρότησης» των μέσων αυτών.