Την άνοδο που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή, το ναζιστικό χαιρετισμό του επικεφαλής του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και συνέντευξη του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου, φιλοξενεί στο αφιέρωμά που κάνει στο κόμμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο αποδίδει τα ποσοστά που καταγράφει το κόμμα στις δημοσκοπήσεις στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται τα δυο τελευταία χρόνια.

Ads

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το πρακτορείο στη συγκέντρωση που έγινε τον προηγούμενο μήνα στο Γουδή, σημειώνοντας τη ναζιστική χειρονομία του κ. Μιχαλολιάκου και σημεία της ομιλίας που είχε εκφωνήσει.
 
Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά και στη δημοσκοπική άνοδο του κόμματος, με παρουσίαση δημοσκοπήσεων, αλλά και φιλοξενώντας δηλώσεις υπευθύνων εταιρειών δημοσκοπήσεων. «Με τη βοήθεια ενός κύματος κοινωνικής οργής εναντίον διεφθαρμένων πολιτικών, της λιτότητας και της λαθρομετανάστευσης, η Χρυσή Αυγή είδε την δημοτικότητά της να διπλασιάζεται σε λίγους μήνες» σημειώνεται.
 
«Το κόμμα αυτό τώρα εμφανίζεται να κατακτά στις δημοσκοπήσεις, πίσω από το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση».
 
Το πρακτορείο παρουσιάζει και δηλώσεις του βουλευτή, Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως μια καλά οργανωμένη στρατιωτική μονάδα.
 
«Η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος οργανισμός στην χώρα, ο οποίος δουλεύει. Όλα τα άλλα έχουν σταματήσει να δουλεύουν ή δουλεύουν εν μέρει… Ενεργούμε σαν μια καλά οργανωμένη στρατιωτική μονάδα, γιατί ο στρατός είναι ο καλύτερος οργανισμός σε όλες τις χώρες» υποστηρίζει.