Με το ΠΑΣΟΚ να είναι διασπασμένο κι επισήμως πλέον, επίσημες διαστάσεις λαμβάνει και η κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο του νεο-ιδρυθέντος Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργου Παπανδρέου. Μία σύγκρουση παλιού με το νέο ΠΑΣΟΚ έρχεται στην επιφάνεια με αλληλοκατηγορίες όχι μόνο για τη διάσπαση της παράταξης αλλά και για τις ευθύνες για τα χρέη που έμειναν σε αυτή.

Ads

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΙΔΗΣΟ να λαμβάνουν πολύ χαμηλά ποσοστά, οι δύο πρώην σύμμαχοι επιλέγουν τη μετωπική σύγκρουση διεκδικώντας την ψήφο ενός μέχρι πρότινος κοινού εκλογικού κοινού, που τώρα καλείται να αμφιταλαντευτεί για το ποιό «ΠΑΣΟΚ» θα επιλέξει.

Την άποψη ότι είναι γνωστό ότι ανατράπηκε και ότι στην ανατροπή του βοήθησαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Φωτογραφίζοντας μάλιστα τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι κάποιοι ήδη από τον Ιούνιο του 2011 είχαν αρχίσει κινήσεις υπονόμευσης, τις οποίες απέδωσε στο ότι κάποιοι θεώρησαν ότι η κατάσταση προσφερόταν για να γίνουν κάποιες ανατροπές.

Απάντηση στις κατηγορίες Παπανδρέου έδωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ισχυρίστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είχε τηλεφωνήσει και του είχε πει ότι θα προτείνει εκείνον για πρωθυπουργό μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου. «Πώς είναι δυνατόν, να προτείνεις έναν για Πρωθυπουργό που σε έχει ανατρέψει;», διερωτήθηκε λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να επιζητεί πρώτος την δικαίωσή του, μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και κατηγορώντας τον ότι προχώρησε στην ίδρυση κόμματος για ένα και μόνο «καπρίτσιο». 

Ads

Την άποψη ότι αποφάσισε τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ λόγω της διαφωνίας του με την πράσινη συναίνεση όπως εκφράστηκε την περίοδο της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, διατύπωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας πως κάνει μια δημιουργική ρήξη που θα είναι μία λύτρωση πολλών πολιτών με το νέο κίνημα του. Ασκώντας δε σκληρή κριτική είπε: «είχαμε ταυτιστεί με την πιο σκληρή έκφανση μιας σκληρής πολιτικής, δεν μιλάω για συνεργασία, στη συνεργασία θέτεις όρους. Η περίοδος της συγκυβέρνησης μας απομειωσε απο τις βασικές μας αρχές και άξιες.»

Για απόπειρα «χωρίς ηθικό και πολιτικό έρεισμα» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Real Fm, σκληραίνοντας την σύγκρουση με το να επαναφέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα των άδειων ταμείων του ΠΑΣΟΚ. «Έρχεται ο άνθρωπος που ήταν πρόεδρος και πρωθυπουργός και λέει εγώ χαίρετε, κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, εσείς μείνετε με το ΠΑΣΟΚ με τα χρέη, εγώ είμαι κάτι καινούργιο, είμαι προϊόν μιας νέας παρθενογένεσης και αυτό υπονομεύει την παράταξή του, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου», είπε και ζήτησε να υπάρξει απάντηση στις εκλογές με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως έκανε γνωστό η ιστορία της μαύρης τρύπας στα ταμεία του κόμματος επί προεδρίας του κ. Παπανδρέου δε θα μείνει μάλιστα εδώ καθώς υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε φάση δικαστικής διερεύνησης. «Τα κόμματα ελέγχονται αυστηρότατα για τα οικονομικά τους από δέκα μεριές. Οτι έχει ζητήσει η αρμόδια αρχή το έχει λάβει. Η Δικαιοσύνη ασχολείται με τα κόμματα με πολλούς και διάφορους τρόπους», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως η κόντρα με τον Γιώργο Παπανδρέου θα γίνει σε όλα τα επίπεδα.