“Θολό”παραμένει το τοπίο αναφορικά με το εκ νέου άνοιγμα της υπόθεσης της Marfin.

Ads

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Μαρτίου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση σχετικά με το «άνοιγμα» της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αυτήν, η Εισαγγελία Αθηνών διέταζε «προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για τη Marfin, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛΑΣ».

Από τη μεριά του, και ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έσπευσε να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την ανακοίνωση με ένα σύντομο σχόλιο: «Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι… Δικαιοσύνη» έγραψε συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, τα υποτιθέμενα νέα στοιχεία ήταν ήδη γνωστά στην ΕΛΑΣ και δεν αποτελούν κάτι καινούργιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα στικάκι USB που άγνωστος λέγεται ότι άφησε σε ένα παγκάκι για να το παραλάβει η αστυνομία έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα. Το στικάκι περιέχει συρραφή πλάνων εκείνης της εποχής από κάμερες κτιρίων. Πρόκειται για υλικό που είχε εξετάσει τότε η αστυνομία και επανέρχεται τώρα ως νέο, ενώ τα πλάνα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πήρε μαζί του φεύγοντας από την αστυνομία αξιωματικός που αποστρατεύτηκε.