Μπορεί η φωτογραφία να τραβήχτηκε νωρίτερα στις αρχές του μήνα, αλλά ήδη κάνει το γύρο του Διαδικτύου, δίνοντας ένα μάθημα ανθρωπιάς απέναντι στο μίσος και δη σε μια χώρα, όπου η εθνική αντιπαράθεση βρίσκεται στο ζενίθ.

Ads

Στη φωτογραφία που ανέβασε χρήστης του Twitter απεικονίζεται μια νεαρή Ισραηλινή αστυνομικός και δίπλα της δύο άνδρες Παλαιστίνιοι, οι οποίοι προσπαθούν να την προστατέψουν με τα σώματά τους απέναντι σε μια βροχή από πέτρες που ρίχνουν έποικοι εναντίον της στην περιοχή Αΐς Κοντές στη Δυτική Όχθη.

Ένας από τους δύο άντρες, ήταν ο Ζακαρία Σαντάχ, μέλος της ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Rabbis for Human Rights (RHR), ο οποίος δήλωσε για το περιστατικό στην ιστοσελίδα The Blaze: «H αστυνομικός έκλαιγε και είχε παραλύσει από το φόβο της. Φώναξα ‘μην πυροβολείτε, θα την προστατεύσω’».

Ωστόσο, παρά την ηρωική του στάση, ο Σαντάχ κατηγορείται από Παλαιστινίους για «προδοσία», επειδή προστάτευσε την Ισραηλινή αστυνομικό.

Ads

«Υπάρχουν κάποιοι που γράφουν εναντίον μου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Παλαιστίνης γιατί προστατεύσαμε μία αστυνομικό, σαν να είμαστε προδότες. Από την άλλη, βλέπω και εποίκους να μου επιτίθενται. Έτσι, νιώθω ότι δέχομαι πυρά και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Σαντάχ.