Προκλητική εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων η πρώην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη, μετά την αναβολή που πήρε η δίκη της για τον Ιούνιο του 2014. Πρόκειται για τη δίκη που εκκρεμεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς σε έρευνα των Αρχών σπίτι της είχαν βρεθεί ποσότητες προϊόντων μαϊμού και πλαστά CD και DVD.

Ads

 
«Αφήστε τη Χρυσή Αυγή. Θα φτάσει στο Θεό έτσι όπως τα πάτε» είπε έξω από το δικαστήριο κι αφού είχε εξασφαλίσει την αναβολή, η Θέμις Σκορδέλη ενώ υποστήριξε: «για το δικαστήριο με τον Αφγανό μία και μόνη αναβολή έχω ζητήσει. Πήρε αναβολή γιατί είχαν απεργία οι δικηγόροι, είχαν απεργία οι δικαστικοί».


 
Υπενθυμίζεται ότι η Σκορδέλη κατηγορείται για δολοφονική ρατσιστική επίθεση το 2011, όταν μαζί με άλλους δύο χρυσαυγίτες, συνελήφθησαν για το μαχαίρωμα Αφγανών μεταναστών. Στο παρελθόν η πρώην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανιζόταν ως «αγανακτισμένη» κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα στοχοποιώντας αλλοδαπούς. Έργα και ημέρες της Θέμιδας Σκορδέλη
 
Η δίκη για τη δολοφονική επίθεση έχει αναβληθεί έως τώρα οκτώ φορές. Τη μία από αυτές αναβολές που πήρε η Σκορδέλη κατάφερε να την πάρει με ιατρική βεβαίωση για ψυχολογικά προβλήματα, που της είχε δώσει ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, ο διευθυντής ψυχιατρικής κλινικής στο Δαφνί, ο οποίος είχε στήσει βιομηχανία πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας για στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής.
 
Με δικά του πιστοποιητικά πήραν άδεια οπλοφορίας οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Στάθης Μπούκουρας, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας Απόστολος Γκλέτσος και ο δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας και δεξί του Μιχαλολιάκου Γιάννης Βουλδής, αλλά και ο πατέρας ενός από τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες για τη φονική επίθεση εναντίον του Παύλου Φύσσα.
 
Ο γιατρός τέθηκα σε αργία μετά από ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία.