«Ο πρόεδρος Τράμπ έστειλε ισχυρό μήνυμα για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη στην Ελλάδα» αναφέρει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ads

Για το θέμα του ελληνικού χρέους ο κ. Πάιατ τονίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «επιβεβαίωσε, πλήρως, την υποστήριξη της Αμερικής σε ένα υπεύθυνο σχέδιο ανακούφισης του χρέους».

Επισημαίνει παράλλληλα πως Ελλάδα και ΗΠΑ δεσμεύθηκαν στην αναβάθμισης της αμυντικής τους σχέσης. «Η Ελλάδα εξακολουθεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι του ΝΑΤΟ και να έχει ηγετική θέση στην περιοχή» σημειώνει ενώ για την αναβάθμιση των F-16 αναφέρει: «Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τραμπ, συμφωνήσαμε σε έναν τρόπο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης τους στόλου των F-16 της Ελλάδας στα επόμενα δέκα χρόνια που εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντά μας».

Τέλος ο Αμερικανός πρέσβης εκφράζει τη βαθιά του εκτίμηση για τη χώρα μας. «Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με την Ελλάδα, έναν από τους πλέον σταθερούς και αξιόπιστους συμμάχους» γράφει, ενώ επαναλαμβάνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «επιβεβαίωσε τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ως έθνους και αξιόπιστου συμμάχου στο μέλλον».

Ads