Άλλο ένα πρωτόγνωρο περιστατικό  σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκε εσπευσμένα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αγίου Παύλου και οι οκτώ διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία, μετά από σοβαρή βλάβη στο σύστημα θέρμανσης αλλά και την εμφάνιση καπνών.

Ads

Επί τρεις μέρες επικρατούσε δριμύ ψύχος όταν τέθηκε εκτός λετουργίας το σύστημα θέρμανσης ενώ το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκαν πλέον καπνοί μέσα στα δωμάτια, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει αποπνικτική και άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς που δίνουν τη μάχη με τον κοροναϊό. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το πρόβλημα ήταν έντονο και εμφανές από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου καθώς το πρσωπικό είχε αναγκαστεί να σκεπάζει τους ασθενείς με θερμαντικά καλύμματα αλλά η διοίκηση δεν πήρε κανένα μέτρο μέχρι που εμφανίστηκαν οι καπνοί, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Αντιθέτως, ο Διοικητής Ο. Κατσάκας, ισχυρίζεται σε δηλώσεις του ότι δεν υπήρχε κάποια ένδειξη του προβλήματος, κάτι που διαψεύδεται από αρκετές πηγές εντός του Νοσοκομείου.

Είναι το δεύτερο σοβαρό περιστατικό μετά τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και τις βλάβες στην παροχή οξυγόνου που είχαν καταγραφεί στο Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς” ενώ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε παρατεταμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της εξάπλωσης του Κοροναϊού.

«Επικίνδυνοι γαλάζιοι διοικητές νοσοκομείων, επικίνδυνη κυβέρνηση!»

Ads

Την Τρίτη, μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο του Αγ. Παύλου για να διαπιστώσει την κατάσταση. Η Αν. Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρα Αυγέρη, με δήλωσή της κατηγορεί το Διοικητή για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ότι συνεχίζει να διατηρεί στις θέσεις τους, στελέχη, παρά τις παλινωδίες που έχουν καταγραφεί:

«Πριν από ένα μήνα κινδύνευσαν οι ασθενείς της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης και μη λειτουργίας των γεννητριών από έλλειψη συντήρησης. Ο διοικητής του παρέμεινε στην θέση του. Ούτε που ίδρωσε το αυτί του Υπουργού Υγείας για τον κίνδυνο στον οποίο εκτέθηκαν οι ασθενείς. Την  περασμενη εβδομάδα κινδύνευσαν από τον καπνό και το δριμύ ψύχος οι ασθενείς της  ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”. Ο διοικητής προσπάθησε να το κουκουλώσει, αλλά υπήρχε καπνός… στην ΜΕΘ! Και ως γνωστόν “όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά”. Όπως αυτή που έχει βάλει η κυβέρνηση στο δημόσιο ΕΣΥ, το οποίο θέλει να “κάψει” για να ανοίξει ακόμη περισσότερο τον δρόμο στα ιδιωτικά συμφέροντα. Θα κρατήσει και αυτό τον γαλάζιο διοικητή στη θέση του ο Υπουργός Υγείας;»