Νέα σύγκρουση στη Βουλή μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για της τηλεοπτικές άδειες. Ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός κατήγγειλε το ΚΚΕ για την πώληση του 902 προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Θανάση Παφίλη, που απάντησε ότι το νεοναζιστικό κόμμα «εκτελεί συμβόλαια θανάτου και άλλα». 

Ads

Ο Γιάννης Λαγός αφιέρωσε την ομιλία του αποκλειστικά στην πώληση του 902 από το ΚΚΕ σε offshore στην Κύπρο απαιτώντας από το κόμμα να δημοσιοποιήσει την διαδρομή του χρήματος. 

Κατόπιν το λόγο πήρε ο Θανάσης Παφίλης για να πει: «Δεν είναι καλό να απαντάς σε αυτούς που έχουν δώσει εντολές για δολοφονίες» σημειώνοντας ότι απαντά μόνο και μόνο επειδή ο χρυσαυγίτης βουλευτές εξαπέλυσε συκοφαντίες. «Όλα αυτά είναι συκοφαντίες. Αυτά που είπαν είναι πασίγνωστα. Τα υποτιθέμενα συμβόλαια είναι γνωστά, τα έχουμε καταθέσει στην Εφορία. Η πώληση που έκανε το ΚΚΕ είναι σε μία νόμιμη εταιρεία, που οι πάντες γνωρίζουν ποιος είναι ο πρόεδρός της» είπε χαρακτηριστικά. 

Και συνέχισε: «οι κουκούλες δεν φεύγουν ποτέ. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Είναι φασίστες αλλά δεν έχουν το θάρρος να το πουν. Στόχος τους είναι να χτυπήσουν το ΚΚΕ και όχι τα μεγάλα συμφέροντα» και πρόσθεσε: «εκτελούν συμβόλαια είτε θανάτου είτε άλλου είδους, τα χρήματα πήγαν όλα στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι στο ΚΚΕ».

Ads

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε να απαντήσει λέγοντας μάλιστα ότι ο Θανάσης Παφίλης είναι αδαής και δεν γνωρίζει τη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή η οποία όπως υποστήριξε δεν περιλαμβάνει καμιά κατηγορία για εντολή δολοφονίας. «Κατηγορούμεθα για ομιλίες. Δεν έχετε διαβάσει τη δικογραφία» ισχυρίστηκε.

«Φαίνεται ότι τα μαχαίρια τα ονομάζουν ομιλίες και τις δολοφονίες πολιτική δράση», ανταπάντησε ο Θανάσης Παφίλης επισημαίνοντας ότι «οι πρόγονοί τους τα ίδια έκαναν στα μπλόκα, φορούσαν κουκούλες και έδειχναν».