«Κακό οιωνό» χαρακτήρισε τη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας πως το κόμμα του Πάνου Καμμένου απηχεί ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές απόψεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Υποστήριξε πάντως ότι θα περιμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για να αποφασίσει αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής. Νωρίτερα στελέχη του Ποταμιού ανέφεραν ότι το κομμα δεν προτίθεται να δώσει ούτε ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση εξαιτίας της συμμετοχής των ΑΝΕΛ. Από την πλευρά του το ΚΚΕ όπως είχε ξεκαθαρίσει και προεκλογικά δεν προτίθεται επίσης να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του εξέφρασε απορία για το γεγονός ότι η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανακοινώθηκε από τον αρχηγό του έκτου κόμματος προσθέτοντας πως υπάρχει ζήτημα ουσίας. «Αναρωτιόμαστε πού θα βγάλει αυτή η σύμπραξη» σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, το Ποτάμι είναι εδώ, θα εκτιμούμε τις προτάσεις και αναλόγως θα λέμε «ναι» ή «όχι». Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στις 19.00 το απόγευμα.

ΚΚΕ: Δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης 

Δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρωθυπουργό της χώρας, αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση από το ΚΚΕ. Ο Περισσός αναφέρει επίσης ότι η νέα κυβέρνηση, με βάση τις διαδικασίες, θα πρέπει σύντομα να φέρει τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και εκεί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση όλων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό, αναφέρει ταυτόχρονα το ΚΚΕ.

Ads