Σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο άνδρας των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, ενώ η τελευταία κάλυπτε την βίαιη καταστολή κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011.

Ads

 
Το δικαστήριο έκρινε τον αστυνομικό ένοχο για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, αλλά τον αθώωσε για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
 
Κατά την καταστολή των κινητοποιήσεων άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν τουλάχιστον δυο φορές σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους. Στο πρώτο περιστατικό μια διμοιρία απομάκρυνε με τη βία τους ρεπόρτερ που προσπάθησαν να καταγράψουν τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή. Κατά την επίθεση των ανδρών της αστυνομίας τραυματίστηκε μια φωτορεπόρτερ που εργάζεται για ξένο πρακτορείο ειδήσεων.
 
Στο δεύτερο περιστατικό, το οποίο κατήγγειλε η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, αστυνομικοί διμοιρίας των ΜΑΤ επιχείρησαν με ασπίδες και γκλοπ να απομακρύνουν ομάδα δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Όταν εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν δηλώνοντας την ιδιότητά τους, ο ένας από τους αστυνομικούς χειροδίκησε κατά της Τατιάνας Μπόλαρη.
 
Το περιστατικό καταγράφηκε από τους φακούς των φωτορεπόρτερ. Χαρακτηριστική η φωτογραφία του Αλέξανδρου Βλάχου από το ΑΠΕ – ΜΠΕ.