Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε τα αιτήματα αναστολής ποινής και για τα 4 καταδικασθέντα, σε πρώτο βαθμό, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής».

Ads

Τα σχετικά αιτήματα είχαν υποβάλλει ο Γιάννης Λαγός, ο πυρηνάρχης της οργάνωσης στο Πέραμα, Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος, επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Στο άκουσμα της απόφασης μάλιστα ξέσπασε σε χειροκροτήματα ο Γιάννης Λαγός.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απόρριψη των αιτημάτων, απόφαση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

«Μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει, για την οποία πιστεύω ότι είμαι μέσα παντελώς άδικα. Αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε πριν δυο μήνες και μπορεί ένα δικαστήριο να έβγαλε εσφαλμένη απόφαση. Ήταν απόφαση προϊόν εντολών. Υπάρχει βίντεο με το γραμματέα τότε της κυβέρνησης ή ηχητικό με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές, τότε λυπάμαι αλλά εγώ μέχρι τα 40 μου δεν είχα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Ποια είναι η δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται;» ανέφερε ο Λαγός πριν την έκδοση απόφασης του δικαστηρίου και συμπλήρωσε ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής ποτέ.

Ads

«Δολοφόνος είσαι!» φώναξε η Μάγδα Φύσσα.

Σημειώνεται όστι στο δικαστήριο βρίσκονταν 8 καταδικασμένοι, εκ των οποίων οι 5 κρατούμενοι. Από τους καταδικασμένους ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης παρών ήταν μόνον ο Γιάννης Λαγός.

Διακοπή δίκης

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιουλίου, οπότε αναμένεται να απαντήσει στο αίτημα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης σε δεύτερο βαθμό για λόγους υγείας διότι -όπως ισχυρίζεται δικηγόρος του- θέλει να παρίσταται στη διαδικασία.

Η έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε απο την υπεράσπιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής να κατατεθεί νεότερη ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση υγείας του.

Ενστάσεις για τη νομιμοποίηση της Πολιτικής Αγωγής, των δικηγόρων υπεράσπισης των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης, προέβαλαν οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής, ωστόσο το ζήτημα θα κριθεί στην επόμενη δικάσιμο.