Όλες τις προτάσεις της ΑΕΠΙ απέρριψε το σωματείο πνευματικών δημιουργών «Το Μέτρον» στην προχθεσινή γενική συνέλευση που έγινε για να καθοριστεί η στάση των δημιουργών, μετά το σάλο που έφερε το πόρισμα – φωτιά για τον οργανισμό. 

Ads

Οι δημιουργοί αποφάσισαν ότι δεν θέλουν καμία συνδιαλλαγή με τους μετόχους της ΑΕΠΙ και ζητούν από την υπ. Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, την οποία συναντούν, σήμερα στις 17.00, να προβλεφθεί στο νέο νομοσχέδιο επίτροπος εξυγίανσης για να συνεχιστεί η λειτουργία της ΑΕΠΙ με διαφάνεια και υπό την εποπτεία του κράτους. 

Επιπλέον, οι δημιουργεί απέρριψαν κάθε πρόταση που περιελάμβανε τη συμμετοχή των μετόχων στο διάλογο. 

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση: 

«Στη Γενική Συνέλευση του ΜΕΤΡΟΝ στις 22/2/2017  οι συνθέτες και στιχουργοί μέλη του σωματείου “ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ” αποφάσισαν με πλειοψηφία 36 προς 29 και 3 λευκά  υπέρ της εισήγησης του Παναγιώτη Καλατζόπουλου ότι η αναγκαία συνθήκη εμπιστοσύνης προς την διοίκηση της ΑΕΠΙ έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα και δεν μπορεί να υπάρξει καμία περαιτέρω άμεση επαφή μαζί της. Οι προτάσεις και οι επιστολές της κρίνονται από το σώμα αναξιόπιστες και αφερέγγυες.

Ads

Ζητούμε από την Πολιτεία να προβεί αμέσως στο διορισμό επιτρόπου εξυγίανσης κατά τα πρότυπα του τραπεζικού δικαίου ο οποίος θα αναλάβει την διοίκηση της ΑΕΠΙ με σκοπό την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της, την εξυγίανσή της και τον σταδιακό μετασχηματισμό της σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα ελέγχεται από τους δημιουργούς – μέλη του». 

Διαβάστε εδώ την επιστολή και τις προτάσεις της ΑΕΠΙ

Το σωματείο σε δεύτερη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για επιθέσεις εναντίον του προέδρου της ΕΜΣΕ Γιάννη Γλέζου αλλά και του μέλους του «Μέτρον» Φίλιππου Πλιάτσικα, τις οποίες και καταδικάζει. 

«Το σωματείο μας καταδικάζει τις επιθέσεις του προέδρου της ΕΜΣΕ κου Γλέζου κατά μελών του ΔΣ του και κατά του μέλους μας Φίλιππου Πλιάτσικα. Το σωματείο μας είναι ανεξάρτητο και δεν δίνει συγχωροχάρτι ούτε στους άλλους ΟΣΔ ούτε στην ΑΕΠΙ  για τις παραλείψεις τους όλα αυτά τα χρόνια ούτε στους χρήστες της μουσικής μας που δε θέλουν να πληρώσουν  για τα τραγούδια μας».